Barngymnastik födda 2012-2013 ons Bergvreten
I gruppen välkomnar vi barn födda 2012 och 2013. Vi tränar bortre delen av Bergvretenhallen på onsdagar kl 17.30-18.20.

Ledare är Jannice Algeson, Lisa Edenqvist, Maria Englund, Sofie Erikson, Jenny Widmark, Clara Pettersson och Malin Ståhl.

Se mer om vad barngymnastik innebär under fliken Barngymnastik.
Träningsinformation
2017-09-26 09:47
Hej allihop!

Vi har nu tränat ihop med era barn under några veckor och det mesta fungerar jättebra! Vi hoppas att era barn tycker att det är lika roligt som vi!

Vi tänkte att ni skulle få lite information om hur vi lägger upp våra träningar. Vi börjar kl 17.30 och först har vi alltid en samling där vi bl a kontrollerar närvaron. Själva träningen börjar alltid med någon form av uppvärmning, t ex lekarna "Följa John" eller "Kom alla mina gympabarn". Efter det delar vi upp barnen i mindre grupper och jobbar med de grundläggande motoriska färdigheterna inom gymnastiken; krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta, fånga, åla och hänga. För oss kan det t ex handla om klättra i ribbstolar, göra övningar för att hoppa jämfota på en satsbräda, gå balansgång, åla i mattunnel, hänga i ringar, öva på kullerbyttor med mera.

Vår tanke är alltid att barnen ska få en allsidig träning av de motoriska färdigheterna - och allt på ett roligt sätt. Rörelseglädje är målet!

Träningen avslutar vi med ramsan "Klappa händerna, stampa fötterna, vicka på rumpan, hej då gympan".

Hör gärna av er om ni har frågor, funderingar eller feedback! Kontaktuppgifter till huvudledare Malin finns under "kontakt" i menyn till vänster.

Hälsningar Jannice, Maria, Lisa, Sofie, Jenny, Clara och Malin

PS Vi kan även passa på att tala om att vi tränar som vanligt under höstlovsveckan, dvs v 44. Vi har inget krav på att ni anmäler frånvaro vid enstaka tillfällen, men vi uppskattar ändå om ni hör av er om era barn inte kan komma, så att vi vet ungefär hur många barn vi kommer att ha på träningarna.
Vattenflaska
2017-09-06 06:46

I kväll drar vi igång träningen - något vi ledare ser fram emot jättemycket!

Era barn får gärna ha med sig vattenflaska. Fyll den dock helst hemma, då Bergvreten ligger i den högzon där kokningsrekommendationen kvarstår.

Vi ses i kväll!

Alla ledare
Fler hjälpledare
2017-08-26 17:54

Vi har glädjen att kunna berätta att ledartruppen har utökats med Clara Pettersson och Jenny Widmark som själva tränar gymnastik i trupp grön.

Vi ser alla fram emot en rolig gymnastikhöst!

Vi ses 6 september!

Alla ledare – Jannice, Sofie, Maria, Lisa, Clara, Jenny och Malin
Välkomna!
2017-08-14 20:36

Välkomna till Enköpings SK Gymnastikförening och barngymnastik för barn födda 2012/2013! Vi kommer att hålla till i Bergvretshallens bortre del och tränar på onsdagkvällar kl 17.30-18.20. Terminsstart är v 36, det vill säga 6 september.
Vi ser fram emot en härlig hösttermin med massor av gymnastik. Vår tanke är alltid att barnen ska få en allsidig och varierande träning av de motoriska färdigheterna - och allt på ett lekfullt och roligt sätt. Rörelseglädje är målet!

För att ingen ska komma till skada och för att vi ska få ut så mycket som möjligt av träningen har föreningen ett antal regler. Prata med ditt barn om vikten av de här sakerna så att hen får en förståelse för vad de innebär.

• Vi använder inte smycken som halsband, armband, ringar och örhängen på träningen.
  • Vi springer inte runt i salen innan träningen börjar och använder inte redskapen innan träningen har börjat.
  • Vi har märkt att barnen har lättare att koncentrera sig på gympan och ljudnivån blir lägre om föräldrar och syskon inte är i hallen under passet. Efteråt tar vi tacksamt emot hjälp att ställa i ordning hallen.
  • Du behöver inte sjukanmäla ditt barn vid enstaka tillfällen. Kommer barnet vara borta mer än tre veckor i rad måste du meddela det till huvudledaren så att barnet behåller sin plats i gruppen.
  • Om ditt barn inte vill fortsätta med gymnastiken vill vi att du meddelar detta så snart som möjligt så att de barn som står i kö får möjligheten att vara med istället. Har man inte meddelat frånvaro stryks platsen automatiskt efter tre frånvarotillfällen.

Självklart kan du förälder/vårdnadshavare/annan vuxen vara med i hallen vid första tillfället om det känns tryggare för dig och ditt barn, men sedan ser vi som sagt gärna att du inte är i hallen.

Du måste inte, enligt föreningens regler ovan, sjukanmäla ditt barn men det är till stor hjälp för oss om du ändå gör det. Detta för att vi ska kunna planera gymnastiktillfällena på bästa möjliga sätt.

Våra träningstillfällen måste vara äppelfria då vi har luftburen allergi mot just äpplen i vår grupp. Så vänligen tänk på detta och ta inte med äpplen.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! Du får även gärna höra av dig om det är något speciellt vi behöver veta om ditt barn - om det t ex finns allergier eller andra saker som det kan vara viktigt att vi känner till. Huvudledare Malin nås på malin_0925@hotmail.com.

Återigen - varmt välkomna! Vi ses 6 september!

Jannice Algeson, Lisa Edenqvist, Maria Englund, Sofie Erikson & Malin Ståhl

PS Logga gärna in och kontrollera uppgifterna på ditt barn. På ett par barn i gruppen finns det inga telefonnummer till vårdnadshavare inlagda. Detta är viktigt om vi skulle behöva nå dig. Om ni är två vårdnadshavare - lägg gärna in bådas uppgifter. DS