Familjegymnastik för barn födda 18/19, lör Enahallen
På familjegympa deltar barn födda 2018 -2019 tillsammans med en vuxen den känner sig trygg med. Familjegymnastikens lektioner är uppbyggda på olika teman och innehåller uppvärmning, bana, lek, ramsor och nedvarvning/avslappning.

Vi tränar i Enahallen på lördagar kl.10-11.

Höstterminen 2021 startar 11/9, mer info kommer närmare start.

Huvudledare: Kajsa Hedström (larsdotter89@hotmail.com)
Ledare: Lisa Edenqvist, Sofia Krantz och Emilie Albertsson
Välkommen på gymnastik 11 september
2021-08-29 19:35

Välkomna till Enköpings SK Gymnastikförenings familjegymnastik för barn födda 2018/19!
Vi tränar i Enahallen på lördagar kl.10-11.
Terminsstart är vecka 36, den 11 september.

Dörren till omklädningsrummet kommer att öppnas ca 15 min innan träningen startar. Vi kommer att släppa in några i taget för att slippa trängsel i omklädningsrummet. Barn och medföljande vuxen ska vara ombytta och klara innan för att snabbt kunna hänga av sig ytterkläder, tvätta händer och komma in i hallen.

Efter träningen ansvarar ni vuxna för att gå ut några i taget och undvika trängsel.

Observera att det är endast är en vuxen som får följa med barnet, syskon är ej tillåtna i hallen.

Ta gärna med något litet mellanmål, då vi mitt i träningen har vi en kortare paus.

Vet man att man kommer sent en träning, vänligen meddela det till ledare Kajsa via SMS; 073-5797171.

Du behöver inte sjukanmäla barnet vid enstaka tillfällen. Kommer barnet vara borta mer än tre veckor i rad måste du meddela det till huvudledaren så att barnet behåller sin plats i gruppen. Om barnet inte vill fortsätta med gymnastiken vill vi att du meddelar detta så snart som möjligt så att de barn som står i kö får möjligheten att vara med istället. Har man inte meddelat frånvaro stryks platsen automatiskt efter tre frånvarotillfällen.

För att ingen ska komma till skada och för att vi ska få ut så mycket som möjligt av träningen har föreningen ett antal regler, dessa gäller både barn och medföljande vuxen.

• Vi använder inte klockor och smycken som halsband, armband, ringar och örhängen på träningen. Örhängen kan tejpas.

Familjegymnastik
Huvudsyftet med familjegymnastik är att skapa ett intresse för att röra sig och ha roligt. Informationen nedan kan upplevas som självklarheter men vi vill ändå förmedla att vi under träningarna förväntar oss följande av medföljande vuxen:

• Visa positiva känslor
  • Fokus ska ligga på rörelseglädje, inte prestation
  • Prata med barnet om det hen visar intresse för
  • Uppmuntra och bekräfta det som barnet gör
  • Uppmuntra och hjälpa barnet samla sin uppmärksamhet. Prata med barnet om det ni gör.
  • Fokusera på det barnet gör så att ni får en gemensam upplevelse
  • Hjälp barnet att visa hänsyn och respekt mot de andra barnen och vuxna.
  • Hjälp barnet att anpassa övningen efter barnets egna förutsättningar när det behövs
  • Ha roligt tillsammans och bjud på dig själv

Vi har en hemsida och Facebooksida där vi ibland publicerar bilder. Om det är något barn som INTE får synas på bild måste ni meddela det till huvudledaren.

Du får även gärna höra av dig om det är något speciellt vi behöver veta om ditt barn - om det t ex finns allergier eller andra saker som det kan vara viktigt att vi känner till.

Vi ser fram emot en härlig hösttermin med massor av gymnastik!

Hälsningar alla ledare genom Kajsa som nås på 073-5797171 .

Träning, Enahallen, 02/10 10:00
Träning, Enahallen, 09/10 10:00